Bioplastic

  • 25 minuten
  • 1 persoon

met Nienke

  • bioplastic1
  • bioplastic2

Spullen

  • mixer
  • maatbeker (met wat water)
  • pannetje
  • kookplaat
  • snijplank
  • lepel
  • mesje

Nodig

  • aardappelzetmeel (of twee aardappels)
  • glycerol

Hoedoejedat-jes

Zo maak je het

  • stap1bioplastic

    Stap 1

    Ga je het aardappelzetmeel zelf maken? Begin dan door twee aardappels te schillen en in stukjes te snijden. Doe de blokjes aardappel in de mixer en voeg water toe tot ze kopje onder staan. Mixen maar!

  • stap2bioplastic

    Stap 2

    Laat het mengsel nu ongeveer vijf minuten staan. Je ziet dat het zetmeel naar de bodem zakt. Je kunt het vocht nu voorzichtig van het zetmeel afscheppen. Het zelfgemaakte aardappelzetmeel is niet zo schoon, waardoor je plastic niet zo mooi wordt. Je kunt dus ook kant en klaar aardappelzetmeel gebruiken!

  • stap3bioplastic

    Stap 3

    Doe 250 ml water in het pannetje. Doe daar twee afgestreken eetlepels aardappelzetmeel bij en een eetlepel glycerol. Laat het mengsel 3 minuten doorkoken terwijl je goed roert.

  • stap4bioplastic

    Stap 4

    Kies een leuke bakvorm en giet je mengsel daar in. Nu moet je het 24 uur laten staan!

  • stap5bioplastic

    Stap 5

    Haal na 24 uur het stuk plastic uit de bakvorm. Je hebt nu je eigen bioplastic gemaakt!

Resultaten

Bekijk resultaten